perjantai 16. huhtikuuta 2010

Radiopuhelimet Rakastaa sinua myös Suomen virallisella listalla!

Niinhän siinä kävi, että Psychedelica recodsin listaneitsyys meni ja Radiopuhelinten pitkäsoitto "Rakastaa sinua" nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan sijalle 11! Kuplajuoma tuli korkattua tämän kunniaksi, kiitokset ja selkääntaputtelut kuuluvat miehille loistavan levyn takana!

16+38=11
Pientä hämmennystä ehti aiheuttaa alkuperäinen listajulkistus keskiviikkona 14.4.2010, minkä mukaan levy nousi listalle tuplasti - cd-julkaisu sijalle 16 ja lp sijalle 38. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun Suomen viralliselle listalle nousi julkaisu, joka on saatavilla vain vinyylimuodossa ja painoskin hurjat 500 kpl..? No seuraavana päivänä eri painosten myyntiluvut saatiin yhdistettyä ja lopullinen sija heti top-kymmenikön takana varmistui.

Epäselväksi jäi mitä tahoa on jatkossa kiittäminen listan oikeellisuudesta ja tulosten luotettavuudesta - onko todellisten myyntitietojen välittyminen listan laatijan vai levyjen jakelijoiden vastuulla... Jos eri levyfirmojen kautta tulevat, eri formaateissa olevat julkaisut samasta levystä voivat sekoittaa systeemin, niin miten käy jos mukana on enemmänkin liikkuvia osia. Eri levy-yhtiöt, eri formaatit ja eri jakelu... Nythän noteeraamatta jäävät jo monien pienten levykauppojen myynnit, jotka vaikuttaisivat ainakin alakulttuurijulkaisujen näkyvyyteen listalla. Luotettavaa listatietoa tulevaisuudessa, anyone?

Mutta kesää kohti ja viikonlopun viettoon. Radiopuhelimet soimaan.:)

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Ilosaarirock rokkaa taas!

Suomen kesäfestaritarjonnasta löytyy yksi ehdoton helmi tapahtumien joukossa, joka vuodesta toiseen osaa ilahduttaa, yllättää ja saada loskan keskellä rämpijät haikeana kaipailemaan auringonpaistetta ja sitä kunnon festarifiilistä. Tämä kesäkaipaus iski taas salakavalasti takavasemmalta, Joensuun Popparit osaavat kyllä asiansa kun festarisuunnittelusta on kyse! :)

Tämänvuotisessa bändikattauksessa mieltä lämmittävät erityisesti alueella musisoiva punkfunk-psykedeliakokoonpano Radiopuhelimet sekä Töminään kiinnitetty The Dwyers.

Psychedelican bändejä kumpainenkin ja livenä vielä hemmetin kovia! Mitäs siinä on enää miettimistä, tietää kyllä mistä itsensä heinäkuussa löytää!

Koko kattauksen voi käydä tarkistamassa Ilosaarirockin nettisivuilta. Rok rok.